fbpx

Varför skriver du en bok om kedjor?

Varför skriver du en bok om kedjor? Det är den första fråga jag får när jag skall intervjua en VD för ett företag. Det finns några skäl som går snabbt att förklara:

– Trenden att marknader konsolideras är urstark och det finns inga tecken på att den skall avta. Varken nationellt eller internationellt.

– Oerhört många större företag är multi-site-organisationer. Utmaningar och möjligheter är både “underbeforskat” och “underbeskrivet” i affärslitteraturen.

– Det finns ingen bra bok om Sverige. Det finns ingen bra bok som får med moderna synsätt på affärsmodeller och värdeskapande för just denna organisationsform.

– Jag vill lära mig mer. Jag vill kunna jättemycket. Massor.

– Jag vill bidra.

Den som läser boken skall kunna förstå och göra något som den inte förstod eller kunde göra innan hon eller han läste boken. – Det är en så spännande organisationsform då en liten ändring kan ge enorm effekt. Boken skall komma ut i början av juni och jag hoppas kunna bjuda på en hej-dundrande fest. Det är i stort sett bara VD;ar för framgångsrika handelskedjor och tjänsteföretag som intervjuats. Extremt kunniga och intressanta ledare på några av Sveriges största företag – och några ledare på mindre men väldigt kreativa organisationer.

Peder Söderlind

Peder Söderlind