fbpx

Ledningssystem för arbete med aircondition

Ledningssystem för arbete med aircondition

Vi hjälper verkstaden med ledningssystem, alla bilagor som krävs för hantering samt instruktioner för ansökan.

Från den 1 januari 2017 gäller nya lagkrav kring hantering av fluorerade växthusgaser i AC-system i fordon. Skälet är att växthusgaser är dåliga för miljön och den nya lagen ställer högre krav på hantering och på så sätt skall miljöpåverkan minskas. Företagen behöver beskriva hur de arbetar efter med kvalitetsledning. Vi har tagit fram ett ledningssystem för ändamålet.

Företagscertifikat söks hos INCERT på avsedd blankett och för att erhålla certifikat krävs att det finns certifierad personal, rätt utrustning och rutiner för hantering av fluorerade köldmedier.

Det absolut viktigaste för våra kunder är kostnadseffektivitet, enkelhet, och snabbhet. Verkstäder kan bilar, Verkstadsinfo kan information. Vi har idag över 500 verkstäder som använder någon av våra ledningssystem.

Vill du veta mer?

Tveka inte att kontakta Bengt Ericson, Branschmarknadsansvarig för eftermarknad fordon.
Maila bengt@glykol.com. Eller så slår du helt enkelt en signal på 0705-255429.

Tjänst

Ledningssystem för företagscertifikat kategori V gällande AC-service i fordon samt instruktioner och bilagor för ansökan hos Incert.

Årlig uppdatering av ledningssystem och information om relevanta ändringar. Du känner dig trygg med att allt alltid är uppdaterat och gällande.

Support och konsultation vid frågor som uppstår i samband med arbetet.

Så går det till

Det hela är enkelt.

Ni kontaktar oss och får en offert och ett avtal. Ni kan då beställa tjänsten av oss.

Vid beställning får ni tillgång till webbaserad ledningssystem. Här finner ni även instruktioner hur blanketter skall fyllas i.

Vi finns tillgängliga vid behov av stöd.

Väl igång sköter vi årlig uppdatering av ledningssystem och informerar er vid ändringar och uppdateringar. På så sätt kan ni känna er trygga med att alltid ha ett uppdaterad och väl fungerande ledningssystem.

Övriga tjänster

Rapportera lagerstatus
Genom ett samarbete med företaget Bilvision som marknadsför tjänsten M-rapport kan verkstaden hantera lagerstatus genom registrering vid avtappning och påfyllning. Tjänsten ger kontroll på verkstadens lagerstatus samt hantering/spårning av mängd miljöfarlig köldmedia samt tydlig summering av företagets köldmediesaldo.

Utbildning
Vi samarbeter med Training Partner för utbildning.
Training Partner erbjuder fordonsbranschen såväl personcertifiering av kyltekniker kategori V och företagscertifikat. Företaget genomför grundutbildning, fortbildning, intygsutbildning, certifiering och re-certifiering för kyltekniker inom vårt branschområdet fordon.

Erbjudande för kedjor

För kedjor offererar vi tjänsten utifrån den mängd av abonnemang som önskas; 100, 200, 300 eller fler. Vi har mångårig erfarenhet av att på ett kostnadseffektivt hjälpa stora mängder verkstäder att uppnå vissa uppsatta mål.

En vanlig och effektiv modell är att samla verkstäder för utbildning samt stöttar gällande samordning av utbildning hos Training Partner och upphandling av rapporteringsverktyg för att rapportera lagerstatus om så önskas. Vi tar alltså ett helhetsgrepp och driver projektet ända fram i hamn.